Λεύκη. Νέα θεραπευτική κρέμα

Για τη αντιμετώπιση της λεύκης έχουν προταθεί πολλές θεραπείες με ποικίλα αποτελέσματα . Η λεύκη είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα και επομένως η αιτιολογία του δεν είναι γνωστή . Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει μια και αποτελεσματική θεραπεία.

Η θεραπεία που θα προταθεί στον ασθενή πρέπει να είναι απλή, λόγω της καθημερινής της εφαρμογής και κυρίως να μην έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες στον οργανισμό του ασθενή.

Η νέα προτεινόμενη θεραπεία είναι κρέμα με βάση τη πιπερίνη, που παράγεται από το μαύρο πιπέρι (piper nigrym).                                                      

H πιπερίνη ενισχύει τη μελανινογέννεση και τον πολλαπλασιασμό των μελανινοκυττάρων που οδηγούν στον επαναχρωματισμό του δέρματος.

Η κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τα παιδιά και να εφαρμοσθεί σε δύσκολες και ευαίσθητες περιοχές όπως γύρω από τα μαλλιά, το στόμα και τα γεννητικά όργανα. Η κρέμα είναι ασφαλής και αποτελεσματική με ή χωρίς τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας. Προστατεύει η πιπερίνη το κυτταρικό DNA και εμποδίζει την ανάπτυξη μελανώματος.

Ο συνδυασμός της νέας κρέμας με λάμπα UVB συμβάλει στον ταχύτερο και παρατεταμένο χρωματισμό του δέρματος.

Η λάμπα UVB και η κρέμα πιπερίνης είναι μια συνδυαστική απλή στη χρήση θεραπεία που έχει καλά αποτελέσματα και μπορεί να εφαρμοστεί από τον ίδιο τον ασθενή στο σπίτι του   (φωτοθεραπεία στο σπίτι).

Η θεραπεία αυτή προτείνεται και σε ασθενείς μετά από θεραπεία μεταμόσχευσης μελανινοκυττάρων που γίνεται στο ιατρείο.

Tags :
Uncategorized, Γενικά
Share :