Πώς να φροντίσεις το tattoo σου

Tattoo-aftercare

Το θέμα “φροντίδα tattoo” δεν τελειώνει τις πρώτες 2-3 εβδομάδες!

Με τα παραάτω βήματα θα φροντίσεις το τατουάζ σου ώστε να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Απέφυγε τον ήλιο: Οι ακτίνες UVA και UVB μειώνουν το χρόνο ζωής της μελάνης. Κάλυψέ το ή χρησιμοποίησε αντηλιακό με SPF 50+ και με προστασία απέναντι στις UVA όσο συχνά χρειάζεται.

 

Όχι σε solarium: εκτός του ότι η UV ακτινοβολία του καταστρέφει του tattoo σου, έρευνες έδειξαν ότι κάθε επίσκεψη αυξάνει κατά 5% την πιθανίτητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

 

Προστάτεψέ το από τον ιδρώτα: τα συστατικά του ιδρώτα θαμπώνουν τα χρώματα του tattoo. Μη μένεις με ιδρωμένα ρούχα και στέγνωνε το τατουάζ σου τακτικά.

 

Πρόσεχε για ερεθισμούς: Κάθε ερεθισμός στη περιοχή του tattooπροκαλεί φλεγμονή στο δέρμα που το καταστρέφει. Τα φαγοκύτταρα που συμμετέχουν στη φλεγμονή καταστρέφουν τα μόρια της μελάνης.  Επισκέψου όσο το δυνατόν συντομότερα δερματολόγο.

 

Κράτα το δέρμα ενυδατωμένο: πίνε αρκετό νερό και συνέχισε να φροντίζεις την περιοχή του tattooμε κρέμα ή λοσιόν με βάση το νερό.
Για μακροχρόνια φροντίδα απέφυγε κρέμες με βάση τη βαζελίνη πχ. Bepanthol, που ενώ για τα αρχικά στάδια είναι ιδανικές, μακροχρόνια καταστρέφουν τη μελάνη του tattoo και προτίμησε κρέμες που αφήνουν το δέρμα να «αναπνέει».

 

Πρόσεχε για αλλαγές: νέες ελιές ή άλλες δερματικές βλάβες μέσα στο τατουάζ πρέπει να ελεγχθούν επειγόντως από δερματολόγο. Συχνά παραβλέπονται συσπλαστικοί σπίλοι και μορφές καρκίνου του δέρματος καθώς κρύβονται από το ίδιο το τατουάζ.

 

 

Tags :
Αισθητική Δερματολογία
Share :