Μαύρα στίγματα στο δέρμα, 10 βήματα για να τα αντιμετωπίσεις

Blackhead-Treatment-300x200Τι είναι τα μαύρα στίγματα;

 

Συχνά εμφανίζονται στη μύτη, στο μέτωπο, στο πιγούνι και γενικά στο πρόσωπο, στα αυτιά, στην πλάτη ή και στο στήθος.

Τα μαύρα αυτά στίγματα είναι ουσιαστικά πόροι σμηγματογόνων αδένων. Το σμήγμα που περιέχουν οξυδώνεται και γίνεται μαύρο.

 

5 βήματα για να αντιμετωπίσεις

 

  1. Χρησιμοποίησε ειδικές ταινίες: αν το πρόβλημα είναι περιορισμένο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικές ταινίες από το φαρμακείο που ανοίγουν τους πόρους. Καθάρισε το δέρμα σου, στέγνωσέ το, εφάρμοσε την ειδική ταινία, άστην να δράσει για 10 λεπτά, απομάκρυνέ την και ξανακαθάρισε το πρόσωπο.
  2. Χρησιμοποίησε ειδικές κρέμες: υπάρχουν άπειρες φαρμακευτικές κρέμες για μαύρα στίγματα. Δες τα συστατικά και βεβαιώσου ότι περιέχει σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζολίου.
  3. Κάνε συχνά απολέπιση: καθάριζε το πρόσωπό σου 2 φορές την ημέρα με ειδικό καθαριστικό για λιπαρή επιδερμίδα και δύο φορές την εβδομάδα κάνε απολέπιση με ειδικό καθαριστικό ή με peelings.
  4. Ζήσε υγιεινά: πίνε 2 λίτρα νερό την ημέρα και πρόσεξε τη διατροφή σου. Συντηρητικά, γλυκά και γαλακτοκομικά αυξάνουν την λιπαρότητα του δέρματος.
  5. Επισκέψου δερματολόγο: αν οι παραπάνω θεραπείες για το σπίτι αποτύχουν επισκέψου ειδικό δερματολόγο, θα συζητήσετε τις θεραπευτικές επιλογές για παράδειγμα peelings, βαθύ καθαρισμό με υπερήχους, IPL και άλλα που εκτός του ότι θα εξαφανίσουν τα μαύρα στίγματα θα βελτιώσουν και την εμφάνιση της επιδερμίδας σου συνολικά.
Tags :
Laser, Peelings, Αισθητική Δερματολογία
Share :