10 στόχοι για το 2014: το δέρμα σου θα σου πει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

στόχοι 2014
 
Ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, δερματολόγος, μας προτείνει 10 στόχους για νεανική και λαμπερή επιδερμίδα.
 
Καθάρισε και ενυδάτωσε το πρόσωπό σου κάθε βράδυ: Το δέρμα ανανεώνεται όσο εσύ κοιμάσαι. Πριν τον ύπνο είναι η καλύτερη ώρα να βάλεις την ενυδατική που έχεις κάπου ξεχασμένη.
 
Βάζε καθημερινά ενυδατική με αντηλιακό: Το 80% της ηλιακής βλάβης προκύπτει από την καθημερινή έκθεση στον ήλιο και όχι από τις καλοκαιρινές σου διακοπές.
 
Μην πειράζεις τα σπυράκια: Αν δεν το πειράξεις θα φύγει σε 3-5 μέρες αλλιώς το σημάδι παραμένει για 1-2 μήνες.
 
Κοιμήσου 8 ώρες: Τα είπαμε και παραπάνω, ο ύπνος ανανεώνει το δέρμα. Επίσης μειώνει την κορτιζόλη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ακμή.
 
Σταμάτα το κάπνισμα: Αν ακόμα καπνίζεις δες την έρευνα που συγκρίνει το δέρμα δυο διδύμων. Ο ένας καπνίζει ο άλλος όχι. Θα σε πείσει.
 
Μία φορά το μήνα έλεγξε τις ελιές σου
 
Κάνε ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων: Θα έχεις όλες σου τις ελιές χαρτογραφημένες με ψηφιακές φωτογραφίες. Μετά από 1-2 χρόνια ο ιατρός σου θα ξέρει αν μια συγκεκριμένη ελιά έχει αλλάξει.
 
Ενυδατώσου: πιες τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό τη μέρα. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο πάνω σε αυτό.
 
Τέλος με την ακμή: Αν ακόμα έχεις ακμή που σε ταλαιπωρεί για καιρό κάτι δεν πάει καλά. Πλέον κάθε είδος ακμής θεραπεύεται με την κατάλληλη αγωγή. Οι ουλές ακμής είναι βέβαια κάτι διαφορετικό.
 
Δοκίμασε κάτι καινούριο: Θέλεις να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου; Δοκίμασε κάτι που δεν τολμούσες μέχρι τώρα. Αν το botox ή το υγρό lifting σου φαίνονται πολύ για αρχή, δοκίμασε peelings ή μεσοθεραπεία. Το δέρμα σου θα σου πει ευχαριστώ.
Tags :
Botox, Αισθητική Δερματολογία, Δερματοπάθειες, Σπίλοι
Share :