Καθημερινή φροντίδα για λιπαρό δέρμα

Έχεις λιπαρό δέρμα; Ακολούθησε το παρακάτω πρόγραμμα περιποίησης του myskin δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ πριν κοιμηθείς) για άμεσα αποτελέσματα:

1. Καθαριστικό: καθάρισε προσεκτικά το πρόσωπό σου, δώσε έμφαση στην περιοχή γύρω από την μύτη, στο μέτωπο και το πιγούνι. Προτίμησε τα παρακάτω προϊόντα:

  • Gel χωρίς σαπούνι: Προτίμησε ειδικά gel χωρίς σαπούνι που σέβονται το φυσικό φραγμό της επιδερμίδας και δεν αφαιρούν τα απαραίτητα λιπίδιά της.
  • Απολεπιστικά Gel: έχουν συνήθως μικροσωματίδια που κάνουν απαλό μασάζ στην επιδερμίδα και αφαιρούν τυχόν ρύπους που μαζεύονται μέσα στην ημέρα.
  • Υγρά καθαριστικά για λιπαρό δέρμα: συνήθως περιέχουν παράγοντες που ρυθμίζουν την παραγωγή του σμήγματος. Απέφυγε προϊόντα με αλκοόλ που ερεθίζουν το δέρμα.

2. Ενυδατική: να ελέγχεις πάντα τις ετικέτες των προϊόντων. Βάλε την ενυδατική σου κάθε φορά μετά το καθαριστικό. Προτίμησε:

  •  Απολεπιστικές κρέμες / gel: περιέχουν συνήθως σαλικυλικό οξύ ή άλφα-υδροξυοξέα που ανανεώνουν την επιδερμίδα και ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος. Είναι ιδανικά για δέρματα με τάση για ακμή.
  • Λοσιόν: Ειδικές λοσιόν με ενυδατικά στοιχεία όπως τα κεραμίδια που προστατεύουν την επιδερμίδα από εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες.

Εσύ ποιο προϊόν χρησιμοποιείς;

Αν θέλεις συγκεκριμένες προτάσεις επικοινώνησε μαζί μας εδώ.

Tags :
Ακμή, Δερματοπάθειες
Share :