Αντηλιακό το χειμώνα; Ναι ή όχι;

Για τους περισσότερους τα προϊόντα περιποίησης δέρματος αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε πιο ελαφριές κρέμες, λοσιόν που απορροφώνται εύκολα και αφήνουν το δέρμα να αναπνέει ενώ το χειμώνα πιο παχιές και θρεπτικές κρέμες. Το μόνο που παραμένει σταθερό είναι το αντηλιακό. Αν πρέπει να διαλέξεις ένα μοναδικό προϊόν περιποίησης, διάλεξε αντηλιακό. 

 

Το αντηλιακό είναι το φτηνότερο και σημαντικότερο προϊόν αντιγήρανσης.
Το μεγαλύτερο μέρος της γήρανσης του δέρματος προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Το χειμώνα το αντηλιακό είναι εξίσου σημαντικό. Μελέτη του 2013 έδειξε ότι η καθημερινή χρήση αντηλιακού ως κρέμα ημέρας επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος κατά περίπου 25%! Απλουστευμένα σημαίνει ότι όταν είσαι 40 ετών θα έχεις δέρμα όπως στα 30!

αντηλιακό το χειμώνα
αντηλιακό το χειμώνα; Φυσικά!

Κάνεις χειμερινά σπορ;
Όσο αυξάνεται το υψόμετρο τόσο αυξάνεται και η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου. Επιπλέον το χιόνι αντανακλά και ενισχύει τις επιβλαβείς ακτίνες. Το αντηλιακό το χειμώνα με δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 50 είναι απαραίτητο ειδικά για τους σκιέρ.

Περίπου το 80% της ηλιακής ακτινοβολίας διαπερνά τα σύννεφα:
Το ότι κάνει κρύο δε σημαίνει ότι δεν εκτίθεσαι σε ηλιακή ακτινοβολία. Τα σύννεφα φιλτράρουν ένα μικρό τμήμα της ακτινοβολίας, ενώ το υπόλοιπο φτάνει στο δέρμα σου ακόμα και αν δε το βλέπεις. Αν χρησιμοποιείς το αντηλιακό το χειμώνα λοιπόν ως προϊόν καθημερινής φροντίδας δείκτης προστασίας SPF 30 είναι αρκετό. Πολλές κρέμες ημέρας περιέχουν ήδη αντηλιακό.

Το μελάνωμα στο κεφάλι και το λαιμό αποτελεί μόνο το 6% του συνόλου των μελανωμάτων αλλά ευθύνεται για το 10% των θανάτων από μελάνωμα.
Εγκαύματα σε αυτή την περιοχή αυξάνουν τη πιθανότητα ανάπτυξης μελανώματος στην περιοχή που φαίνεται να είναι πολύ επιθετικό.

Εγγραφείτε για περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες: [wysija_form id=”1″]

Tags :
Δερματοχειρουργική, Καρκίνος δέρματος
Share :