Υαλουρονικό οξύ

Πόσο διαρκεί; Πονάει; Πόσες θεραπείες χρειάζονται; Έχει ανεπιθύμητες ενέργειες; Όλες οι απαντήσεις από το myskin.

Το υαλουρονικό οξύ  μια πολύ δημοφιλής επιλογή για την αύξηση περιοχών του προσώπου. Είναι μια ασφαλής, μη-επεμβατική διαδικασία που βελτιώνει την εμδάνιση των ρυτίδων. Τα συχνότερα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ είναι των Hylaform, Restylane, Perlane, Juvederm, Esthélis. Captique, Prevelle, Puragen και Elevess.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ εγχύεται με ενέσεις σε διαφορετικό βάθος στο δέρμα. Η θεραπεία διαρκεί 20 λεπτά έως μία ώρα.

Πονάει η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Πονάει ελάχιστα, ειδικά τα νέα προϊόντα περιέχουν τοπικά αναισθητικά που μειώνουν ακόμη περισσότερο τη δυσφορία. Περιοχές γύρω από τα χείλη πονάνε περισσότερο.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία φυσική ουσία που βρίσκεται στους περισσότερους οργανισμούς. Στο δέρμα το υαλουρονικό οξύ γεμίζει το χώρο μεταξύ ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Υπάρχει υαλουρονικό υψηλού μοριακού βάρους και χαμηλού.

Υαλουρονικό οξύ: ιδιότητες

 • μεταφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το αίμα στα κύτταρα του δέρματος
 • ενυδατώνει το δέρμα
 • προστατεύει από μηχανικές και χημικές βλάβες

Με τον καιρό το υαλουρονικό οξύ με την πάροδο της ηλικίας μειώνεται στο σώμα και το δέρμα χάνει το φυσιολογικό του όγκο.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί, που βάζουμε υαλουρονικό;

Καλύτερα αποτελέσματα έχουμε στις ρινοπαρειακή αύλακα δίπλα στη μύτη και στα ζυγωματικά. Θεωρητικά όμως με προσοχή ο δερματολόγος μπορεί να εφαρμόσει υαλουρονικό οξύ σε πολλές θέσεις:

 • μεσόφρυο
 • ρινοπαρειακές αύλακες
 • γραμμές μαριονέτας
 • ρυτίδες στο μέτωπο
 • πόδι της χήνας
 • λακάκια δίπλα στο στόμα στα μάγουλα
 • αύξηση όγκου χείλους
 • σημάδια και ουλές ακμής
 • άλλες ουλές στο πρόσωπο
 • λαιμός
 • μύτη
 • στήθος
 • μαύρους κύκλους στα μάτια

Πώς γίνεται η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Γίνεται στο ιατρείο και δεν χρειάζεται αναισθησία.

Η περιοχή απολυμαίνεται και το υλικό εγχύεται με ειδική τεχνική ανάλογα με την περιοχή.  Η έγχυση γίνεται πάντα σε καθιστή θέση. Μετά την έγχυση εφαρμόζεται ελαφρύ μασάζ.

Πόσο διαρκεί το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ δεν είναι μόνιμο. Η διάρκεια του υαλουρονικού οξέος είναι συνήθως 6 με 12 μήνες, οπότε και μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία.

Υαλουρονικό οξύ: κίνδυνοι, επιπλοκές, παρενέργειες και αντενδείξεις

Το υαλουρονικό οξύ είναι γενικά πολύ καλά ανεκτό. Αμέσως μετά τη θεραπεία η περιοχή μπορεί να είναι κόκκινη, πρησμένη και ευαίσθητη. Το κοκκίνισμα και το πρήξιμο υποχωρεί μετά από λίγες ώρες. Πολύ σπάνια αναφέρονται αλλεργικές αντιδράσεις. Παλαιότερα χρησιμοποιούταν βιολογικό υαλουρονικό οξυ (ζωικό), πλέον όμως το νέο υαλουρονικό οξύ είναι συνθετικό. Σπάνια προκαλούνται οζίδια στις θέσεις έγχυσης τα οποία όμως δεν φαίνονται εξωτερικά και υποχωρούν σε λίγες εβδομάδες. Η αγορά του υαλουρονικού οξέος πρέπει γίνεται από το δερματολόγο από έγκυρες και πηγές και όχι μέσω ίντερνετ από άγνωστους προμηθευτές.

Ενέσιμο υαλουρονικό οξύ: τιμή

Το κόστος εξαρτάται από την εμπειρία του ιατρού, το είδος του υαλουρονικού και το πόσο υλικό θα χρειαστεί για την θεραπεία. Προσοχή σε “φυσικό”, “φυτικό”, φθηνό υαλουρονικό ή σε ύποπτες προσφορές.

Υαλουρονικό οξύ: χάπια και σταγόνες

Τελευταία κυκλοφορεί πόσιμο υαλουρονικό ως συμπλήρωμα σε ταμπλέτες, κάψουλες, χάπια, αμπούλες και σταγόνες. Δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του. Σίγουρα πάντως με πόσιμο κολλαγόνο δεν πετυχαίνεται γέμισμα ζυγωματικών και ρυτίδων.

Υαλουρονικό οξύ: μεσοθεραπεία

Το υαλουρονικό χρησιμοποιείται και ως υλικό μεσοθεραπείας επιφανειακά, βελτιώνοντας της εμφάνιση του δέρματος του προσώπου. Υαλουρονικό με μεσοθεραπεία εφαρμόζεται και για την κυτταρίτιδα. Περισσότερες πληροφορίες για τη μεσοθεραπεία δείτε εδώ.

Μποτοξ και υαλουρονικό

Οι δύο θεραπείες συνδυάζονται ιδανικά. Το μποτοξ εφαρμόζεται για το πάνω μισό του προσώπου ενώ το υαλουρονικό για να δώσει όγκο κυρίως στα ζυγωματικά, τα χείλη αλλά και αλλού στο πρόσωπο, ενώ γεμίζει τις βαθύτερες ρυτίδες όπως πχ. στην ρινοπαρειακή αύλακα.

Το υαλουρονικό παχαίνει;

Περιέργως είναι μια από  τις συχνότερες ερωτήσεις. Κατηγορηματικά όχι. Το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί μόρια νερού, μιλάμε όμως για ελάχιστα ml. Είναι απίθανο να το δείτε στη ζυγαριά.

Υαλουρονικό: εγκυμοσύνη και θηλασμός

Αν και δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν ότι βλάπτει το έμβρυο, δεν εφαρμόζεται ποτέ σε έγκυες ή θηλάζουσες.

Υαλουρονικό: αποτελέσματα

Οι θεραπεία με υαλουρονικό έχει πολύ καλά και άμεσα αποτελέσματα. Στο myskin στη Θεσσαλονίκη, οι δερματολόγοι μας έχουν εμπειρία χρόνων στην θεραπεία με εμφυτεύματα υαλουρονικού και μπορούν να σας εγγυηθούν εξαιρετικά αποτελέσματα.

υαλουρονικό πριν και μετά
υαλουρονικό πριν και μετά

https://www.youtube.com/watch?v=GNi-Ne5vNwU&spfreload=10

περισσότερες πληροφορίες: Hyaluronan – Wikipedia, Webmd

Εγγραφείτε για νέες μεθόδους αντιγήρανσης: [wysija_form id=”1″]

 

Tags :
Αισθητική Δερματολογία, Εμφυτεύματα
Share :