Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά;

largeΤα μαλλιά μακραίνουν περίπου κατά μέσο όρο 1,25 εκατοστά κάθε μήνα, δηλαδή περίπου 15 εκατοστά το χρόνο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο γρήγορα θα μεγαλώσουν τα μαλλιά σου, όπως ηλικία, η κατάσταση της υγείας σου και τα γονίδια.

Οι τρίχες μεγαλώνουν σε τρεις φάσεις, κατά την πρώτη που ονομάζεται αναγενή φάση οι τρίχες μακραίνουν περισσότερο. Όσο περισσότερο μένουν οι τρίχες της σε αυτήν την φάση τόσο πιο μακριές θα είναι και ακολουθείται από την καταγενή φάση και τέλος την τελογενή φάση.

Στους άντρες τα γένια δεν μακραίνουν τόσο γρήγορα, κατά μέσο όρο μακραίνουν μισό με ένα χιλιοστό την ημέρα.

 

 Πώς μπορώ να κάνω τα μαλλιά μου να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Κάποιους παράγοντες μπορείς να του επηρεάσεις.
Κύριο συστατικό των μαλλιών είναι η κερατίνη. Απαραίτητα για τη σύνθεσή της είναι συγκεκριμένα αμινοξέα. Μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνη εξασφαλίζει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη της τρίχας.

Καλές πηγές πρωτεΐνης είναι το κοτόπουλο, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια.

Άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η σωστή φροντίδα των μαλλιών. Ελαχιστοποίησε επιθετικές χημικές θεραπείες, μη πλένεις τα μαλλιά σου με ισχυρά σαμπουάν περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα και απέφυγε το καυτό νερό.
Κατά το σαπούνισμα κάνε ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι σου ώστε να αυξήσεις τη μικροκυκλοφορία της περιοχής

Απέφυγε τις σφιχτές κοτσίδες και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο ίσωμα.

Τέλος υπάρχουν προϊόντα φροντίδας που μπορεί να υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη των τριχών όπως προϊόντα προστασίας από υψηλές θερμοκρασίες, μάσκες πρωτεΐνης αλλά και συμπληρώματα ιχνοστοιχείων.

Εγγραφείτε για περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες: [wysija_form id=”1″]

Tags :
Uncategorized, Γενικά, Δερματοπάθειες, Τριχόπτωση
Share :