Πώς να διαλέξεις δερματολόγο – Τι σημαίνει καλός δερματολόγος;

Το να αφήσεις το πρόσωπό σου στα χέρια κάποιου άλλου χρειάζεται μεγάλη εμπιστοσύνη. Σήμερα καθώς υπάρχουν πολλοί δερματολόγοι κυρίως στα αστικά κέντρα όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, είναι όλο και πιο δύσκολο να επιλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει.

 

choosing_a_doctor1Τι σημαίνει καλός δερματολόγος;

Ένας καλός δερματολόγος πρέπει να μπορεί

 • Να αναγνωρίσει το πρόβλημα σου και τη λύση του
 • Να μπορεί να σου εξηγήσει την αιτία του προβλήματος και τη θεραπευτική προσέγγιση που θα ακολουθήσετε

Πέντε ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο δερματολογικό κέντρο που θα επισκεφθείς

 1. Γίνονται ιατρικές θεραπείες πράγματι από δερματολόγο;

  Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες ιατρικές πράξεις όπως το botox, τα εμφυτεύματα, laser ή peelings γίνονται από μη εξειδικευμένο προσωπικό. Ρώτησε από ποιον θα γίνει η θεραπεία για την οποία ενδιαφέρεσαι.

 1. Έχει ο γιατρός εμπειρία;

  Αν το ιατρείο έχει site στο internet διάβασε το βιογραφικό του ιατρού και δες κατα πόσο ασχολείται με το θέμα το όποιό σε ενδιαφέρει.
  Αν έχεις αμφιβολίες ρώτησε τον ιατρό σου ανοιχτά αν ασχολείται με το θέμα το οποίο σε απασχολεί και την εμπειρία έχει στις αντίστοιχες θεραπείες.

 2. Πριν ξεκινήσεις ενημερώσου.

  Κανόνισε ένα ραντεβού με τον ιατρό ώστε να συζητήσετε τις λεπτομέρειες της πάθησής σου και τις θεραπευτικές επιλογές που έχεις.
  Φρόντισε να λύσεις όλες σου τις απορίες και μη διστάσεις να ρωτήσεις ό,τι σε απασχολεί.

 3. Ρώτησε τους φίλους σου.

  Η καλύτερη διαφήμιση για έναν καλό δερματολόγο είναι οι ικανοποιημένοι ασθενείς του.
  Ρώτησε τους φίλους σου ποιος είναι ο δερματολόγος τους και αν είναι ικανοποιημένοι από αυτόν.
  Βρήκε ο δερματολόγος σωστά την πάθηση; Ήταν η θεραπεία επιτυχής; Ήταν ο δερματολόγος φιλικός και απάντησε σε όλες τις απορίες τους;

 4. Εξειδικεύεται ο δερματολόγος σε συγκεκριμένο τομέα;

  Αν ο ασθενής είναι παιδί ίσως θα ήταν καλύτερα να επισκεφθείτε δερματολόγο εξειδικευμένο στην παιδιατρική Δερματολογία (παιδοδερματολόγο).
  Αν το πρόβλημα είναι αισθητικό ένας δερματολόγος με εμπειρία στην κοσμετολογία και αισθητική δερματολογία ίσως έχει περισσότερη εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα.
  Αν το πρόβλημα είναι χειρουργικό και αφορά όγκους δέρματος όπως για παράδειγμα λίπωμα, ελιές, η κύστεις του δέρματος καλύτερα να εμπιστευθείς έναν δερματοχειρουργό.

Tags :
Uncategorized, Γενικά
Share :