Νέα θεραπεία υπεριδρωσίας με σπρέι βακτηριδίων

Η υπερβολική εφίδρωση ή αλλιώς υπεριδρωσία είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς. Το πρόβλημα εντοπίζεται συνήθως στα χέρια και στα πόδια (παλάμες και πέλματα), στις μασχάλες ενώ άλλες φορές είναι γενικευμένη. Η μέχρι στιγμής λύσεις περιλαμβάνουν υγρά διαλύματα αλουμινίου, ενέσεις με botox, ή ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις.

iperidrosiaΕρευνητές της ΑOBiome στην Ουάσιγκτον παρουσίασαν μία νέα έρευνα στις αρχές του Οκτωβρίου. Έδειξαν ότι τοπική εφαρμογή ενός σπρέι με βακτήρια και συγκεκριμένα με το Nitrosomonas eutropha, είχε πολύ καλό αποτέλεσμα.

Η παραπάνω εταιρεία ανέπτυξε ένα σπρέι με το συγκεκριμένο βακτήριο το οποίο μεταβολίζει την αμμωνία του ιδρώτα και εξουδετερώνει την οσμή του.

Το προϊόν ονομάζεται AO+ Refreshing Cosmetic Mist και είναι σχετικά ακριβό (περίπου 100 € κοστίζει η θεραπεία ενός μηνός), αλλά φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα. Ο εφευρέτης του μάλιστα, David Whitlock, ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρειαστεί να κάνει μπάνιο για τα τελευταία 12 χρόνια (!).

Το σπρέι εκτός από την υπεριδρωσία πιθανώς να έχει εφαρμογή και στην ακμή αλλά και στα χρόνια έλκη του δέρματος.

Το δείγμα της μελέτης ήταν σχετικά μικρό, μόνο 24 εθελοντές. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες, αλλά φαίνεται ότι ανοίγει ένα καινούριο πεδίο έρευνας για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί πολλούς.

Tags :
Δερματοπάθειες, Υπεριδρωσία
Share :