Αποτρίχωση με laser

Τα laser είναι θεραπεία εκλογής για μόνιμη μείωση ανεπιθύμητων τριχών. Βασιζόμενο στην επιλεκτική φωτοθερμόλυση, το laser στέλνει ένα παλμό φωτός . Η μελανίνη των τριχοθυλακίων απορροφά το φώς με αποτέλεσμα την καταστροφή τους χωρίς να επηρεάζεται το γύρω δέρμα.Οι ξανθές και οι γκρι τρίχες λόγω δυσκολίας απορόφησης του φωτός απαιτούν περισσότερες θεραπείες.
Η αποτρίχωση με laser είναι μια ιατρική πράξη, επομένως πρέπει να γίνεται στο ιατρείο από κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρό και όχι σε μη ιατρικούς χώρους. Στο ιατρείο μας η αποτρίχωση γίνεται πάντα από τον ιατρό που εσείς θα επιλέξετε από το προσωπικό μας. Ο καινούργιος τύπος διοδικού laser που διαθέτουμε είναι ταχύτατος και αποτελεσματικότατος, με μεγάλη ψυχόμενη κεφαλή η οποία καθιστά ακόμη πιο ανώδυνη και γρήγορη τη διαδικασία αποτρίχωσης. Σε περιοχές που δεν είναι ξυρισμένες, με το μηχάνημα zimmer μπορούμε να κάνουμε τελείως ανώδυνη την αποτρίχωση.
Ο ιατρός παίρνει ιστορικό πριν τη θεραπεία και συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τον ασθενή. Οι πληροφορίες αυτές είναι χρήσιμες για την κατάλληλη θεραπεία του. Δίνονται σαφείς και γραπτές οδηγίες ειδικές για την κάθε περίπτωση που πρέπει να ακολουθηθούν πριν και μετά τη θεραπεία.
Είναι αυτονόητο ότι ο ασθενής μπορεί να απευθυνθεί στον θεράποντα ιατρό του τηλεφωνικά για όποια απορία ή πρόβλημα έχει.
Το laser που διαθέτουμε έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και τους καλοκαιρινούς μήνες με μόνη προφύλαξη την αποφυγή του ήλιου.

Μετά τη θεραπεία τι να προσέξω;
Αναμένεται ελαφρύ κοκκίνισμα στις περιοχές που αποτριχώσαμε. Ο ιατρός θα εφαρμόσει τοπική θεραπεία για να ελαχιστοποιήσει την διάρκεια του κοκκινίσματος. Στο ιατρείο μας δίνουμε σαφείς γραπτές οδηγίες στους πελάτες μας ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Πότε μπορώ να βάλω make up;
Όταν υποχωρίσει το κοκκίνισμα μπορείτε να βάλετε make up.

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω πριν τη θεραπεία;
Ξυρίζουμε τις τρίχες μια ή δυο μέρες πριν την αποτρίχωση. Σε μη ξυρισμένες περιοχές μπορούμε να κάνουμε αποτρίχωση και με ειδική κεφαλή του laser.

Πονάει η θεραπεία; Bάζω αναισθητική κρέμα;
Η ψυχόμενη κεφαλή ελαxιστοποιεί τον πόνο στη εξ επαφής θεραπεία, ενώ το μηχάνημα ψυχρού αέρα που διαθέτουμε καθιστά τελείως ανώδυνη την αποτρίχωση σε κάθε περίπτωση. Άρα η αναισθητική κρέμα είναι περιττή.

Έχω τατουάζ μπορώ να κάνω αποτρίχωση;
Τα τατουάζ στη περιοχή που θεραπεύουμε δεν επηρεάζονται. Σε λίγες περιπτώσεις αναμένουμε μικρή αλλαγή στο χρώμα.

⦁ Φοράμε ειδικά γυαλιά κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης ;
Και ο ασθενής και ο ιατρός απαιτείται να φορούν κατάλληλα γυαλιά για προστασία των ματιών.

Πόσες θεραπείες χρειάζομαι, γιατί δεν υπάρχει μόνιμο αποτέλεσμα με την πρώτη θεραπεία;
Ήδη από τη πρώτη θεραπεία το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, οι τρίχες ελαττώνονται κατά μεγάλο ποσοστό. Οι τρίχες βρίσκονται σε μια συνεχή διαδικασία ανάπτυξης και κάθε τρίχα βρίσκεται σε διαφορετική φάση του κύκλου ανάπτυξης. Η καταστροφή του τριχοθηλακίου με το laser είναι εφικτή μόνο στην αναγενή φάση επομένως απαιτούνται επαναλήψεις της θεραπείας για να πετύχουμε όλες τις τρίχες στην αναγενή φάση.

⦁ Έχω ορμονικό πρόβλημα, πολυκυστικές ωοθήκες και υπερτρίχωση, τι πρέπει να ξέρω για την θεραπεία με laser;
Η θεραπεία με laser βοηθάει στην καταπολέμηση της υπερτρίχωσης ακόμα και στην περίπτωση που αυτή οφείλεται σε ορμονικά προβλήματα. Είναι σωστό να ερευνηθεί και να βελτιωθεί το υπάρχον ορμονικό πρόβλημα ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε λιγότερες συνεδρίες.

⦁ Κάνω τοπική θεραπεία για ακμή, μπορώ να κάνω αποτρίχωση στο πρόσωπο;
Η τοπική θεραπεία της ακμής ερεθίζει το δέρμα. Το ερεθισμένο δέρμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο σε οποιαδήποτε θεραπεία. Με τη μέθοδο αποτρίχωσης – ψύξης που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας μπορεί να εφαρμοστεί η αποτρίχωση και σε δέρματα που είναι υπό θεραπεία ακμής.
Ακόμη και άτομα που λαμβάνουν χάπια για τη θεραπεία της ακμής, η θεραπεία αποτρίχωσης εφαρμόζεται με το laser που διαθέτουμε.

⦁ Είναι ασφαλής η θεραπεία;
Η θεραπεία είναι ασφαλής όταν γίνεται σε χώρο ιατρείου και χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης. Η αποτρίχωση πρέπει να γίνεται από ιατρό που θα συνεκτιμήσει τα δεδομένα που θα πάρει από τον ασθενή.

⦁ Σε ποιες περιοχές μπορώ να κάνω laser;
Η θεραπεία αποτρίχωσης με το laser που διαθέτουμε μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του σώματος ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές όπως: μασχάλες, θηλές, περιοχή μπικίνι.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές με ελάχιστη έως πολύ μεγάλη τριχοφυΐα .

⦁ Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία;
Λόγω της ταχύτητας λειτουργίας του συγκεκριμένου laser και της μεγάλης κεφαλής του ο χρόνος θεραπείας είναι πολύ μικρότερος από το χρόνο θεραπείας με laser διαφορετικής τεχνολογίας.

⦁ Μπορεί ο καθένας να κάνει αποτρίχωση με laser;
Ασφαλώς ο καθένας μπορεί να κάνει αποτρίχωση με laser. Tο αποτέλεσμα είναι ορατό σε όλες τις περιπτώσεις. Απαιτείται από τον ιατρό να λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου.

Tags :
Αισθητική Δερματολογία
Share :