Αυτόλογη μεσοθεραπεία – PRP – αυξητικοί παράγοντες

Δερματολόγος σε Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Πολύγυρο Χαλκιδικής Myskin

prpΤι είναι η θεραπεία PRP

Το πλάσμα αποτελεί περίπου το 55% του αίματος, περιέχει τα ερυθρά & λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, πρωτεΐνες, διάφορα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ηλεκτρολύτες. Δύο από τα συστατικά του πλάσματος που μας ενδιαφέρουν όσον αφορά την εφαρμογή του PRP είναι οι αυξητικοί παράγοντες (Growth Factors). Ο αυτόλογος βιολογικός παράγοντας PRP (Platelet Rich Plasma: πλάσμα εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια) έχει 2 με 4 φορές περισσότερη συγκέντρωση αιμοπεταλίων.

Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σώμα μας και το βοηθούν να αποκαταστήσει τους ιστούς που δυσλειτουργούν ή έχουν υποστεί βλάβη, αναπτύσσοντας αναγεννητική και αναπλαστική δράση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της επανεργοποίησης των αδύναμων ενήλικων βλαστοκυττάρων της περιοχής των υπό αποκατάσταση ιστών και του πολλαπλασιασμού και της αναγέννησης των κυττάρων αυτής της περιοχής.

Η εφαρμογή των αυξητικών παραγόντων πιθανώς να ενισχύει την έκκληση ενδογενούς υαλουρονικού οξέως, το οποίο αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά του δέρματος. Η έγχυση των αυξητικών παραγόντων στο δέρμα, που ονομάζεται αυτόλογη μεσοθεραπεία, μπορεί να οδηγήσει ταχύτερα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αναγέννησης του δέρματος και αποτελεί μια νέα μέθοδο της αισθητικής ιατρικής η οποία φαίνεται να έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου. Μπορεί να εφαρμοστεί για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, τις ρυτίδες του προσώπου, τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας καθώς και την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων όπως ουλές (χειρουργικές ή ουλές της ακμής), αλωπεκία και τριχόπτωση.

Σε αντίθεση με την ετερόλογη μεσοθεραπεία στην οποία εμφυτεύονται ενδοδερμικά ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, η επαναστατική μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων.

Πώς εφαρμόζεται στην πράξη η μέθοδος PRP

Η μέθοδος PRP εφαρμόζεται ήδη για αρκετά χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επούλωση ορθοπεδικών ή χρόνιων τραυμάτων, εγκαυμάτων & χειρουργικών τομών.
Για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε ποιοτικό PRP απαιτούνται εγκεκριμένα μηχανήματα φυγοκέντρησης και συγκέντρωσης αιμοπεταλίων. Ο ιατρός θα αποφασίσει πόσο PRP θα χρειαστεί για την επέμβαση που θα επιτελέσει. Αίμα λαμβάνεται από τον ασθενή.  Στη συνέχεια φυγοκεντρείται. Το κατάλληλο κλάσμα του ορού χρησιμοποιείται ως ενέσιμο υλικό στο πρόσωπο-λαιμό-ντεκολτέ ή και την ραχιαία επιφάνεια των χεριών με την μέθοδο της μεσοθεραπείας. Υπάρχει μια ελαφριά κοκκινίλα-ερεθισμός στις περιοχές εφαρμογής πού  μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 24 ώρες.

Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 1 μήνα για 2-3 φορές όλες τις εποχές του χρόνου.

Η θεραπεία με πλάσμα μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασσικές μεσοθεραπείες ενυδάτωσης και θρέψης του δέρματος.

Εφαρμόζεται επίσης στο τριχωτό της κεφαλής για την ενίσχυση της τριχοφυΐας σε συνδυασμό με δραστικούς αυξητικούς παράγοντες των τριχοθηλακίων-μεσοθεραπεία τριχωτού.
Το αποτέλεσμα της αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι ένα πλήρως αναγεννημένο και πιο νεανικό πρόσωπο.

  • Θεσσαλονίκη: Π.Π. Γερμανού 44, τηλ. 2310 26240
  • Νάουσα: Ζαφειράκη 10, τηλ. 23320 52554
  • Πολύγυρος: Κωνσταντινουπόλεως 18, τηλ. 2310 262460