Ενέσιμη Λιπόλυση – Λιποδιάλυση

Δερματολόγος σε Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Πολύγυρο Χαλκιδικής Myskin

λιποδιάλυσηΤι είναι η λιπόλυση – λιποδιάλυση;

Συχνά συμβαίνει, παρά την προσπάθεια  μέσω  διατροφής και άσκησης  να μην  μπορούμε να απαλλαγούμε από το τοπική  συσσώρευση  λίπους καθώς και την κυτταρίτιδα.

Για κάποιους λοιπόν από τους ασθενείς αυτούς υπάρχει και η επιλογή της ενέσιμης  λιποδιάλυσης.
Πρόκειται για ενέσιμη διαδικασία που γίνεται σε συνεδρίες ανά περιοχή μέσω τοπικής έγχυσης με χρήση πολύ λεπτής βελόνας, σε συγκεκριμένες δόσεις της ουσίας φωσφατιλυδοχολινη (PPT).

Είναι μια ουσία που υπάρχει ήδη στο σώμα μας και παράγεται μέσω της γνωστής σε όλους λεκιθίνης, που είναι συστατικό της σόγιας. Είναι από χρόνια γνωστή για την λιποδιαλυτική της δράση και έχει χρησιμοποιηθεί και στην καρδιολογία. Προκαλεί διάλυση του κυτταρικού τοιχώματος των λιποκυττάρων που ακολούθως αποβάλλονται μέσω της μεταβολικής οδού. Συγχρόνως, προκαλείται σύσφιξη και λείανση της επιφάνειας του δέρματος.

Δεν απαιτείται κανενός είδους αναισθησία γιατί η έγχυση είναι σχεδόν ανώδυνη και γίνεται πολλαπλώς στην περιοχή του τοπικού πάχους ώστε να προκύψει ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε όλη την περιοχή. Σύντομα μετά την έγχυση υπάρχει μια ελαφρά ενόχληση, ήπιος πόνος και οίδημα τα οποία υποχωρούν σε λίγες μέρες. Κατόπιν δεκαπενθημέρου ακολουθεί η επομένη συνεδρία και συνήθως χρειάζονται 3-4 για να επιτευχτεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Πρέπει να τονιστεί και να γίνει αντιληπτό από τους ενδιαφερόμενους όμως ότι η μέθοδος αυτή  δεν ενδείκνυται για μεγάλες ποσότητες λίπους, αλλά για πολύ μικρές και εντοπισμένες περιοχές.
Μια περιοχή που συχνά βρίσκει εφαρμογή αυτή η μέθοδος είναι το διπλοσάγονο καθώς και οι παρειές και το περίγραμμα του προσώπου. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί στα “ψωμάκια”, στην οσφύ, στην κοιλιά, στα γόνατα, στα μπράτσα ,στο εσωτερικό των μηρών.

Χρησιμοποιείται επίσης στην θεραπεία των λιπωμάτων, όταν δεν επιθυμεί ο ασθενής ή αντενδείκνυται να αφαιρεθούν χειρουργικά αλλά και στην βελτίωση της κυτταρίτιδας με διαφορετική όμως τεχνική εφαρμογής και δοσολογία.
Η εφαρμογή της πρέπει να γίνεται από έμπειρους και εκπαιδευμένους ιατρούς με αυστηρά τηρούμενες δοσολογίες και πρωτόκολλα.
Μόνον τότε μπορεί να είναι αποτελεσματική και ασφαλής η θεραπεία αυτή και να προσφέρει ικανοποιητικά και μακροχρόνια αποτελέσματα σε ένα ποσοστό άνω του 85-90% των ασθενών μετά από 2-3 συνεδρίες τουλάχιστον.

Εικόνες

lipodialisi-1
lipodialisi-2
lipodialisi-3