Κυτταρίτιδα

Δερματολόγος σε Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Πολύγυρο Χαλκιδικής Myskin

κυτταρίτιδαΗ κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού. Αιτίες κυτταρίτιδας Προδιαθεσικοί παράγοντες είναι η κληρονομικότητα, οι υποθερμιδικές δίαιτες καθώς και δίαιτες πτωχές σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, η λήψη αντισυλληπτικών, η παρατεταμένη ορθοστασία, η χρήση φαρμάκων όπως τα αγγειοδιασταλτικά και οι ανταγωνιστές καναλιών ασβεστίου, η κύηση και η γαλουχία λόγω ορμονικών μεταβολών. Στην περίπτωση της κυτταρίτιδας υπάρχει διαταραχή κυρίως στη λεμφική κυκλοφορία η οποία οδηγεί σε οίδημα (πρήξιμο) της περιοχής και σε διαταραχή του τοπικού μεταβολισμού. Αυτό απλά σημαίνει πως τα λιποκύτταρα αδυνατούν να αποβάλουν αποτελεσματικά το περιεχόμενό τους (κυρίως τριγλυκερίδια) με αποτέλεσμα να αυξάνουν σε όγκο. Επιπλέον, λόγω της κακής κυκλοφορίας και του οιδήματος, παρατηρείται αποδόμηση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ενώ η αύξηση του αριθμού και του πάχους των δικτυωτών ινών οδηγεί τελικά σε ίνωση.

Τύποι και στάδια κυτταρίτιδας

Στάδιο 1: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής μόνο αν τσιμπήσουμε την περιοχή. Στάδιο 2: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής στην όρθια στάση (οιδηματική) και, Στάδιο 3: Όταν φαίνεται τόσο στην όρθια όσο και στην ύπτια θέση (συμπαγής).

Θεραπεία κυτταρίτιδας

Με τη βοήθεια λιποδιαλυτικών, αντιοξειδωτικών και συσφυκτικών ουσιών αντιμετωπίζονται οι παράγοντες που την προκαλούν. Μεσοθεραπεία: γίνεται με βελόνες και έγχυση coctail ειδικών ουσιών, ανάλογα με την μορφή της κυτταρίτιδας. Υπάρχει δυνατότητα θεραπείας χωρίς ενέσεις με το Mesorex. Από τις 2 πρώτες συνεδρίες τα αποτελέσματα είναι ορατά, ενώ συνολικά απαιτούνται περίπου 6 – 8 (κάθε 10 ημέρες). Ενέσιμη λιπόλυση: γίνονται ενέσεις φωσφατιδυλχολίνης/δεοξυχολίνης. Η θεραπεία γίνεται με ειδικό πρωτόκολλο και από εκπαιδευμένους ιατρούς και απαιτούνται 1 – 4 συνεδρίες (κάθε 2 μήνες).