Μικροδερματοαπόξεση – Dermabration

Δερματολόγος σε Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Πολύγυρο Χαλκιδικής Myskin

δερματοαπόξεσηΗ Μικροδερματοαπόξεση αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες μεθόδους που διαθέτει η Αισθητική Ιατρική για την ανανέωση της επιδερμίδας. Στην ουσία αποτελεί μια αναπλαστική θεραπεία, η οποία καταπολεμά τις φθορές  που υφίσταται το δέρμα από το πέρασμα του χρόνου, προσφέροντας  λάμψη και βαθιά ανανέωση με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Tι ακριβώς όμως είναι  η Μικροδερματοαπόξεση;

Η μικροδερματοαπόξεση αποτελεί μια αποτελεσματική και λιγότερο επιθετική θεραπεία ανανέωσης του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Πρόκειται για τη μέθοδο εκείνη που στοχεύει στην απομάκρυνση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας του προσώπου μέσω της μηχανικής απολέπισης των νεκρών κυττάρων αυτής.

Πώς ακριβώς γίνεται η θεραπεία της Δερματοαπόξεσης;

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί μικροκρυστάλλους (κρύσταλλοι αργιλίου ή οξειδίου του αλουμινίου) οι οποίοι εκτοξεύονται ελεγχόμενα υπό υψηλή πίεση από τη συσκευή και προσκρούουν με μεγάλη ταχύτητα στην επιφάνεια του δέρματος.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα μέσω αυτής της διαδικασίας μηχανικής απολέπισης, να αποφολιδώνεται  και να καθαρίζεται από τα νεκρά κύτταρα.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία της Δερμοαπόξεσης;

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά, ωστόσο σε τραχείς ζώνες του δέρματος  μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο.

Τι περιμένω να δω αμέσως μετά από τη θεραπεία με Μικροδερμοαπόξεση;

Μετά το τέλος της δερματοαπόξεσης εμφανίζεται ελαφρό οίδημα και ήπιος ερεθισμός στην υπό θεραπεία περιοχή ο οποίος όμως υποχωρεί σχετικά γρήγορα μέσα στις  πρώτες 24 με 36 ώρες.
Την ημέρα της θεραπείας, ανάλογα με το βαθμό του ερεθισμού, αυτό που συνήθως προτείνουμε είναι ο ασθενής να επιστρέφει στο σπίτι του αμέσως μετά την εφαρμογή και να βάζει ενυδατική κρέμα στα σημεία της θεραπείας.
Την επομένη ημέρα μπορεί συνήθως να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητές του χρησιμοποιώντας ίσως ένα ελαφρύ make-up.
Πρέπει να τονιστεί ότι μετά την εφαρμογή της Μικροδερματοαπόξεσης,  συνιστάται η συχνή ενυδάτωση της υπό θεραπεία περιοχής με ενυδατικές κρέμες ενώ απαγορεύεται η άμεση έκθεση στον ήλιο χωρίς αντιηλιακή προστασία για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κάθε πότε επαναλαμβάνεται η θεραπεία της Δερματοαπόξεσης;

Ο αριθμός των συνεδριών που προτείνεται αρχικά, κυμαίνεται από 2 έως 4 επαναλήψεις (αναλόγως με το πρόβλημα), με απόσταση τουλάχιστον 3 ή 4 εβδομάδων μεταξύ τους.
Η συχνή επανάληψη της θεραπείας βοηθάει πολύ στο να επανακερδηθεί ο χαμένος τόνος των ιστών  και  το δέρμα να αποκτήσει ζωντάνια, απαλότητα και λάμψη.

Μπορεί να συνδιαστεί η Μικροδερματοαπόξεση με κάποια άλλη θεραπεία;

Δεδομένου ότι με τη Μικροδερματοαπόξεση πετυχαίνουμε έναν πολύ καλό καθαρισμό της επιδερμίδας και την επακόλουθη ανανέωση αυτής, μπορούμε πολύ έξυπνα να συνδυάσουμε αυτή τη  θεραπεία με μια εν τω βάθει ανάπλαση των ιστών. Μπορούμε δηλαδή πολύ απλά να συνοδέψουμε τη Μικροδερμοαπόξεση με Μεσοθεραπεία ή με σύγχρονα Laser επιτυγχάνοντας έτσι μια ολιστική προσέγγιση του θέματος αντιγήρανση του προσώπου.
Η Μικροδερματοαπόξεση με διαμάντια ή με μικροκρυστάλλους, είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που σε συνδυασμό με άλλες μη χειρουργικές εφαρμογές   όπως Botox, Υαλουρονικό Οξύ, Μεσοθεραπεία, Laser ανάπλασης, Laser δυσχρωμικών αλλοιώσεων, Laser ευρυαγγειών κ.ά.) μπορεί και απευθύνεται σ’ όλες τις ηλικίες εξασφαλίζοντας ένα εξαιρετικά ασφαλές και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μέσα από ένα απόλυτα ελεγχόμενο, βαθύ καθαρισμό του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα τονώνει, απαλύνει και ξαναζωντανεύει το δέρμα.