Συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος σας κατά την διάρκεια του χειμώνα

0

Ο χειμώνας ήρθε!! Η 21η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη ημέρα του χειμώνα, αλλά από πολύ νωρίς πολλά μέρη έχουν ήδη βιώσει χειμωνιάτικο καιρό, ψυχρό και ξηρό αέρα, θερμοκρασίες κατάψυξης και χιόνι.

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί.

Η αγαπημένη σας θερινή ενυδατική κρέμα μπορεί να σας έχει καλύψει το καλοκαίρι αλλά για να αποφύγετε το θαμπό, ξηρό δέρμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Αναζητήστε ενυδατικές κρέμες που βασίζονται στα έλαια, οι οποίες παρέχουν στο δέρμα ένα προστατευτικό στρώμα που βοηθά στη συγκράτηση της υγρασία. Όσο περισσότερο ενυδατική είναι η κρέμα τόσο καλλίτερη για την χειμερινή ενυδάτωση. Συνήθως οι περισσότεροι εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα μόνο τα πρωινά. Προσθέστε λοιπόν στη ρουτίνα σας τη συνήθεια να εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα και τη νύχτα πριν πάτε για ύπνο. Κατά την διάρκεια του ύπνου, το δέρμα σας ξεκουράζεται και επιδιορθώνεται. Η  νυχτερινή εφαρμογή ενυδατικής κρέμας βοηθάει την διαδικασία αποκατάστασης του δέρματός σας.

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο καλοκαίρι και χειμώνα!!!

Μπορεί έξω να κάνει κρύο, αλλά οι ακτίνες του ήλιου εξακολουθούν να είναι καταστροφικές για το δέρμα σας ιδιαίτερα στη χώρα μας που έχει αρκετές ώρες ηλιοφάνειας ακόμη και τον χειμώνα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει αντηλιακό με SPF 15.

Ο ένοχος για το ξηρό δέρμα είναι συχνά ο κρύος χειμωνιάτικος καιρός και ιδιαίτερα ο ψυχρός αέρας. Καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιούμε προϊόντα που ερεθίζουν περαιτέρω και προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα. Τώρα είναι η εποχή του χρόνου να μειώσουμε τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη, AHA, υπεροξείδιο βενζοϋλίου και κρέμες απολέπισης. Αντικαταστήσετε τα προϊόντα αυτά με προϊόντα που ενυδατώνουν και απαλύνουν το δέρμα. Αναζητήστε απαλά καθαριστικά δέρματος, τόνερ χωρίς αλκοόλ και ενυδατικές μάσκες προσώπου. Ασχοληθείτε περισσότερο με την φροντίδα του δέρματός σας.

Αποφύγετε το παρατεταμένο καυτό ντους

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να νιώσετε την επιθυμία να  βουτήξετε στη μπανιέρα ή να κάνετε ένα παρατεταμένο, ζεστό ντους. Η παρατεταμένη έκθεση σε ζεστό νερό καταστρέφει τα προστατευτικά έλαια του δέρματος, αφήνοντάς τα στεγνό. Κάνετε σύντομο μπάνιο η ντουζ και χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού κατά τους χειμερινούς μήνες. Χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό σαπούνι ή αφρόλουτρο που είναι απαλό στο δέρμα και δεν απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος.

Προστατέψτε και τα χέρια σας

Το δέρμα στα χέρια μας είναι λεπτότερο σε σχέση με το δέρμα σε άλλες περιοχές του σώματός μας και έχει λιγότερους αδένες που παράγουν έλαια. Αυτό, μαζί με το συχνό πλύσιμο των χεριών και το σκληρό χειμερινό περιβάλλον, επιβαρύνουν το δέρμα των χεριών μας, καθιστώντας το ξηρό και σκασμένο. Χρησιμοποιώντας ένα ενυδατικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για το δέρμα των χεριών θα εξαλειφθεί το πρόβλημα αυτό. Η κρέμα χειρός έχει σχεδιαστεί για να είναι παχύτερη και να αποτελεί ένα μακράς διάρκειας προστατευτικό φράγμα. Επιλέξτε ένα προϊόν που περιέχει αντηλιακό και εφαρμόστε  το συχνά όλη τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά όταν πλένετε τα χέρια σας. Χρησιμοποιώντας τη νύχτα μια κρέμα χεριών με βάση τα έλαια θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε το πρωί με  μαλακό δέρμα.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X