Αισθητική Δερματολογία 2016: οι 5 πιο συχνές επεμβάσεις!

0

Οι 5 πιο συχνά εφαρμοζόμενες αισθητικές δερματολογικές επεμβάσεις του 2016 στο ιατρείο κλινικής, αισθητικής και επεμβατικής δερματολογίας Myskin στη Θεσσαλονίκη!

 

1. Βουτιλική τοξίνη (ΒΟΤΟΧ, Dysport, Vistabel κ.α.)

botox-not-working1-e1388671905755Η εφαρμογή βουτιλικής τοξίνης στο πρόσωπο για την αντιμετωπιση των ρυτίδων έκφρασης αποτελεί εδώ και χρόνια την πιο συχνά εφαρμοζόμενη αισθητική επέμβαση. Διαρκεί 15-20 λεπτά, είναι ιδανική για τις ρυτίδες του μετώπου, γύρω από τα μάτια και το μεσόφρυο, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν 4-6 μήνες.

2. Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος (Restylane, Juvederm, Princess κ.α.)

Advanced-FillersΤα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος (fillers) αποτελούν μαζί με τη βουτιλική τοξίνη τις πιο συχνά εφαρμοζόμενες μικροεπεμβάσεις. Δίνεται όγκος στα ζυγωματικά, στα χείλη, διορθώνονται ουλές ακμής, βελτιώνεται το περίγραμμα των χειλιών και η εμφάνιση των χεριών. Με τη βοήθεια εμφυτεύματος γίνεται επίσης η αναίμακτη ρινοπλαστική. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 12 μήνες.

3. Αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP)

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μια καινοτόμος θεραπεία για τη βελτίωση της υφής και της ποιότητας του δέρματος. Γίνεται με αιμοληψία και χρησιμοποιείται υλικό από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Οι αυξητικοί παράγοντες που απελευθερώνονται βελτιώνουν αισθητά την υπό θεραπεία περιοχή. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στο πρόσωπο, το λαιμό και άλλες περιοχές.

 

4. Νήματα PDO και COG

 width=Με τα νήματα πετυχαίνεται σύσφιξη και ανόρθωση σημείων του προσώπου και του σώματος δίνοντας ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με lifting αποφεύγοντας το νυστέρι. Είναι μια θεραπεία που αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς λόγω της ευκολίας και του εξαιρετικού αποτελέσματος.

 

5. Βλεφαροπλαστική

eyelid-surgery-1100x858Η περιοχή των βλεφάρων απασχολεί όλο και περισσότερο όσους έχουν ήδη βελτιώσει το υπόλοιπο του προσώπου. Η βλεφαροπλαστική γίνεται είτε χειρουργικά είτε αναίμακτα. Η κλασική χειρουργική βλεφαροπλαστική γίνεται με νυστέρι ή με χειρουργικό laser CO2, αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους και ακολουθεί ενδοδερμική συρραφή. Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική γίνεται με ακτινοβολία plasma, δεν απαιτεί χειρουργείο, το αποτελέσμα όμως είναι σταδιακό και πιο διακριτικό.

 

Κλασικές θεραπείες

Κλασικές διαχρονικές θεραπείες αποτελούν πάντα τα peeling για μια άμεση βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, το fractional CO2 laser για ανάπλαση προσώπου και ουλών, θεραπειες κυτταρίτιδας και η σκληροθεραπεία για την αντιμετώπιση ευρυαγγειών στα πόδια.

Leave a Comment

Your email address will not be published.