Ακμή και διατροφή

0

Ακμή και διατροφή

H ακμή είναι μια πολυπαραγοντική νόσος. Τα τελευταία χρόνια ενισχύεται η άποψη ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ακμή.

Oι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι:

  • Τα γαλακτοκομικά προιόντα
  • Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο
  • Η χαμηλή πρόσληψη ω3 λιπαρών οξέων (ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, ψάρια…)
  • Η υψηλή πρόσληψη ω6 λιπαρών οξέων (ζωικά λίπη, αυγά-κρόκοι, κρέας ιδίως το χοιρινό)
  • Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος για τους αθλητές
  • Το αυξημένο σωματικό βάρος (παχυσαρκία)
  • Η μεγάλη κατανάλωση άλλων λαδιών αντί του ελαιόλαδου (καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο, βαμβακέλαιο)
  • Η αυξημένη πρόσληψη θερμίδων σε συνδυασμό με έλλειψη φυσικής άσκησης
  • Η μη ικανοποιητική πρόσληψη αντιοξειδωτικών βιταμινών (βιταμίνη C, βιταμίνη Ε)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X