10 βήματα για να σώσεις το δέρμα σου από τον ήλιο αυτό το καλοκαίρι

0

1. Αγόρασε καπέλο. Ιδανικά ένα ψάθινο καπέλο που προστατεύει εκτός από το κεφάλι σου και το λαιμό.

2. Φόρα κατάλληλα ρούχα. Άρχισαν να κυκλοφορούν στην αγορά ρούχα με δείκτη προστασίας SPF. Προστατεύουν ιδανικά το σώμα σου από τον ήλιο ενώ το διατηρούν δροσερό. Δοκίμασε σε μεγάλα πολυκαταστήματα.

3. Αν κάνεις θαλάσσια σπορ επένδυσε σε στολή με νεοπρένιο. Προστατεύει το δέρμα σου από την έκθεση στον ήλιο και θα σου δώσει παραπάνω ώθηση στα σπορ στο νερό.

4. Μην κάθεσαι στον ήλιο με “λάδι μαυρίσματος”. Ένα μαυρισμένο σώμα μπορεί να σου φαίνεται προσωρινά ωραίο, η βλάβη του ήλιου είναι όμως συσσωρευτική και το πιο πιθανό είναι ότι σε λίγα χρόνια θα σε εκδικηθεί.

5. Στην παραλία κάτσε μόνο στη σκιά. Αν προτιμάς τις μη οργανωμένες, φέρε ομπρέλα μαζί σου.

6. Αν θέλεις οπωσδήποτε μαυρισμένο σώμα, προτίμησε σπρέι ή μαυρίσματος. Οι συνέπειες είναι πολύ πιο αθώες από ώρες έκθεσης στον ήλιο.

7. Αν κάνεις σπορ όπως τρέξιμο, προτίμησε τις πολύ πρωινές ώρες ή αργά το απόγευμα. Η ζέστη είναι πιο υποφερτή.

8. Προσοχή στα φάρμακα που πιθανώς παίρνεις. Πολλά, πχ. η δοξικυκλίνη, κάνουν το δέρμα ακόμη πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Ρώτησε τον ιατρό σου.

9. Απέφυγε το αλκοόλ το μεσημέρι, σε αφυδατώνει. Προτίμησε νερό ή αναψυκτικό και άφησε το αλκοόλ για το βράδυ.

10. Τελευταίο και σημαντικότερο: μην ξεχνάς το αντηλιακό! Ρώτησε τον ιατρό σου ποιο είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σου και βάζε το συχνά. Βεβαιώσου ότι έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και ότι σε προστατεύει από UVA και UVΒ.

Πηγή  huffingtonpost

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X