Τριχόπτωση; Βλαστοκύτταρα!

0

Για πρώτη φορά Αμερικάνοι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ανθρώπινες τρίχες από βλαστοκύτταρα. Η έρευνα έγινε μέχρι στιγμής μόνο σε ποντίκια, όταν εμφυτεύτηκαν σε αυτά τα συγκεκριμένα βλαστοκύτταρα “φύτρωσαν” ανθρώπινες τρίχες.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μάλλον μια αλλαγή εποχής στην θεραπεία της τριχόπτωσης. Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι υπάρχει πιθανότητα σε λίγα χρόνια οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών να μην είναι καν απαραίτητες.

MediaAssetsΗ θεραπεία με βλαστοκύτταρα θα προσφέρει απεριόριστο αριθμό νέων θυλάκων τριχών σε αντίθεση με την μεταμόσχευση μαλλιών όπου θύλακες μεταφέρονται από το πίσω συνήθως μέρος του κεφαλιού στην περιοχή με το πρόβλημα.

Για την τριχόπτωση οι μέχρι στιγμής μέθοδοι αντιμετώπισης έχουν καλά αποτελέσματα, χωρίς όμως οριστική θεραπεία. Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα πιθανώς να λύσει το πρόβλημα οριστικά.

Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχικά κύτταρα του οργανισμού μας που δεν έχουν διαφοροποιηθεί ακόμα. Όταν σε αυτά επιδράσουν ορισμένοι παράγοντες αρχίζουν να αλλάζουν και να διαφοροποιούνται με στόχο να συμμετέχουν τελικά στην δημιουργία ενός ιστού, στην συγκεκριμένη περίπτωση θύλακα τρίχας.

Τα επεξεργασμένα αυτά κύτταρα εμφυτεύτηκαν σε άτριχα ποντίκια στα οποία άρχισαν να εμφανίζονται ανθρώπινες τρίχες. Οι ερευνητές ψάχνουν προς το παρόν συνεργασία με κατάλληλους φορείς ώστε να ξεκινήσει η έρευνα και σε ανθρώπους. Παρόλα αυτά θα περάσουν μάλλον αρκετοί μήνες μέχρι να δούμε την πρώτη χρήση της μεθόδου αντιμετώπισης της τριχόπτωσης με βλαστοκύτταρα σε άνθρωπο.

Μέχρι τότε, ιδανικότερη λύση αποτελεί η μεσοθεραπεία και η μεσοθεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες / πλάσμα πλούσιο σε θρομβοκύτταρα (PRP).

Ενημερωθείτε όταν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της μεταμόσχευσης μέσω mail: [wysija_form id=”1″]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X